өсімдік майлары құрамына қандай май қышқылдары кіреді > 자유게시판

본문 바로가기

자유게시판

өсімдік майлары құрамына қандай май қышқылдары кіреді

페이지 정보

profile_image
작성자 Shayne
댓글 0건 조회 11회 작성일 24-10-25 21:29

본문

 
 
 
 
 
 

 
 
өсімдік майлары құрамына қандай май қышқылдары кіреді [Подробнее...]
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Майлар: жануар, өсімдік майлары және т.б. болып бірнеше топқа бөлінеді. Майлардың бір-бірінен айырмашылығы — олардың құрамына кіретін май қышқылдарының сипатына байланысты. Қатты майлардың құрамына негізінен қаныққан (пальмитин және стеарин) қышқылдарының күрделі эфирлері, ал сұйық өсімдік майларының құрамына қанықпаған (олеин) қышқылының күрделі эфирлері кіреді. Дүкен сөресіндегі өсімдік майлары. Өсімдік майы түрлі өсімдік дәні мен шырынынан алынатын табиғи өнім. Өсімдік майы негізінен глицериннің, қаныққан және қанықпаған бір негізді май қышқылдарының күрделі. Негізгі бөлім 4 Майлар құрамының жалпы сипаттамасы 4. Өсімдік майларының құрамында 7%-дан 86%-ға дейінгі қаныққан май қышқылдары болуы мүмкін.Сұйық майлар (канола майы, күнбағыс майы) төменгі жағында, ал тропикалық. Өсімдік майы негізінен глицериннің, қаныққан және қанықпаған бір негізді май қышқылдарының күрделі эфирлерінен (95 98%) түзіледі. Одан басқа өсімдік майы. Май – үш атомды спирт глицеринмен карбон қышқылының күрделі эфирі. Қатты май құрамына жоғары қаныққан карбон қышқылдары: пальмитин С. МАЙЛАР. АҚУЫЗДАР. КӨМІРСУЛАР. Uniface. Майлар деп те атайды. Моно қанықпаған майлы қышқылдар негізінен зәйтүн және рапс майлары сияқты өсімдік майларында болады. Көп қанықпаған май қышқылдары. Кейбір майлардың құрамына төменгі қышқыл қалдықтары кіреді. Мысалы, сары майда май қышқылының (С4Н9СООН) қалдығы болады. Консистенция бойынша өсімдік майыларының классификациясы Құрамында қаныққан май қышқылдары бар қатты майлар • Құрамында қанықпаған май қышқылдары бар сұйық май 12. Сиырдың сары майы құрамына май қышқылымен қатар пальмитин және олеин қышқылдарының қалдықтары кіреді. Кейбір майлардың құрамында қаныққан және канықпаған қышқыл қалдықтары аралас болады. Триглицеридтер құрамына қаныққан немесе қанықпаған майлы қышқылдар кіреді. Қаныққан майлы қышқылдарға майлы, пальмитинді, стеаринді, т.б. жатады. Өсімдіктің майларының әдетте құрамында әдетте қаныққан май қышқылдарының мөлшері аз (10-12%), ал қанықпағандардікі көп (80-90%). Қанықпаған май. Олардан басқа өсімдік майлары құрамында 1-2% май қышқылдары, 0,05-3% фосфатидтер, % өсімдік стериндері, аз мөлшерде пигменттер, 0,5%-ке дейін Е витамині болады. Линолеин қышқылдары — c 17 h 29 cooh. Арахидон қышқылдары — c 19 h 31 cooh. Егер майлардың құрамына қанықпаған қышқылдар басым болса, сор 3 класс 2 четверть русский язык ответы ондай майлар сұйық болады (мақта күнбағыс, сор 3 класс 2 четверть русский язык ответы зығыр майлары).






мелодрама сын
ғылыми жоба жазу үлгісі
водонагреватель 30 литров цена

қазақстандағы баламалы энергия көздері
транспортный потенциал костанайской области
глухие люди могут говорить

.
==============================================================

~~~~~ сор 3 класс 2 четверть русский язык ответы ~~~~~

==============================================================
.

댓글목록

등록된 댓글이 없습니다.


주식회사 에스아이티사업자등록번호 : 312-81-66715대표자 : 강명구
충청남도 천안시 동남구 병천면 매봉로 525전화번호 : 041-564-6800~1팩스번호 : 041-564-6802

Copyright © 주식회사 에스아이티 All rights reserved.